Uvildig økonomisk rådgivning var en god oplevelse

Hvordan ville du have det med at søge hjælp, hvis din økonomi var presset og ustabil? For Kasper Jensen tog det flere måneder, før han fandt modet til at vise tallene frem. Han var bange for, at de økonomiske rådgivere ville skælde ham ud.

Smed sikker økonomi over skulderen

Anders Bosteen

       Anders Bosteen

Oplevelsen var dog en helt anden, da Kasper omsider tog kontakt til Finansoptimering. Her blev han mødt af Anders Bosteen, som med det samme foreslog et møde, hvor de to herrer kunne for skabt et overblik over økonomien. Men selvom at telefonsamtalen gik godt, var Kasper stadig skeptisk overfor mødet.

“Jeg har altid haft en forestilling om, at økonomirådgivere har styr på det hele, og at de er hårde overfor mennesker, som har problemer med økonomien og søger økonomisk rådgivning – ja, faktisk troede jeg at de ville skælde mig ud. Jeg har jo været uansvarlig,” fortæller Kasper.

Kaspers situation var nemlig ganske særlig. Han havde arvet intet mindre end 750.000,- fra et familiemedlem, som var afgået ved døden et år tidligere. 750.000,- kan i de fleste menneskers liv gøre en kæmpe forskel. Men da Kasper kom til penge gik det galt. Han klattede alle pengene væk, og stod pludselig i en stor gæld.

“Jeg er meget skuffet over mig selv. Jeg føler, at det er respektløst overfor min familie og min farfar (afgik ved døden i 2015 red.). Jeg tror, at jeg var så bange for at søge økonomisk rådgivning, fordi jeg godt selv kan se, hvor fuldstændig vanvittig min situation er,” lyder det hovedrystende fra Kasper.

Økonomisk rådgivning er til for at hjælpe 

Anders Bosteen fra Finansoptimering indrømmer, at han ikke møder situationer som Kaspers hver dag, men at der naturligvis skal findes en løsning.

“Det er en unik situation, men vi vil selvfølgelig hjælpe alt, hvad vi kan for at rette op på Kaspers økonomi, så han kan få sit liv tilbage,” fortæller Anders og fortsætter: “Det er det, vi er her for.”

Hos Finansoptimering møder man dagligt vidt forskellige situationer både indenfor privatøkonomi og erhvervsøkonomi. Uvildig økonomisk rådgivning kan tit gøre en forskel, da der udelukkende er fokus på kundens økonomi.

“Mange danskere har en usikker økonomi på den ene eller den anden måde. Som uvildige økonomiske rådgivere er ikke bundet af at skulle sælge særlige produkter, og vi har ikke skjulte omkostninger. Vores fornemmeste opgave er, at løse situationen så optimalt som muligt i forhold til den enkelte økonomi,” siger Anders.

Det rigtige valg 

Efter mødet med Anders er det en smilende Kasper, der kommer ud af døren.

“Det gik fantastisk! Jeg hørte ikke ét ondt ord for mine dumme beslutninger, tværtimod. Anders tænkte kun i løsninger. Han gennemgik alt fra mine lån til mine enkelte kontoudtog og vi er nu klar til at lave en plan over et forløb,” fortæller Kasper.

Alle fordomme er pakket sammen, og Kasper er klar til at arbejde hårdt for at komme på ret kurs igen. Han føler endda, at han har et meget større overblik over økonomien efter mødet med Anders.

“Jeg føler at jeg har et overblik nu. Før druknede jeg bare i regninger og røde tal. Jeg vil gøre mit bedste for at komme på ret kurs – og jeg er sikker på, at jeg kan klare det med hjælp fra Anders. Uvildig økonomisk rådgivning var alligevel det rigtige valg,” slutter Kasper.