Tryk på Tøj – Hold styr på børnene i den travle by

Tryk på tøj: blive set i mængden

Som skolelærer tænker man ikke altid over det store ansvar, man har de børn, man underviser. Når de bare sidder i et klasselokale, her ude midt i på Sjælland, så er der jo ikke den store fare. Man har selvfølgelig ansvar for at fylde dem med viden, men det er vi jo uddannet til, så selv som relativ ny lærer er det ikke så skræmmende. Da jeg fik at vide, at jeg skulle være ansvarlig for en tur til National museet i København, stod ansvaret dog hurtigt klar. 3 voksne til at holde styr på 40 børn med offentlig transport i sådan en travl by? Hvordan skulle det dog gå? Løsningen viste sig at være tryk på tøj.

Hvordan får man lavet tryk på tøj?

Det virkede først som en unødvendig og besværlig ide, men jeg så hurtigt det geniale i, at børnene gik rundt i ens farvestrålende tøj. Ved at vælge et firma der kunne lave tryk på tøj, kunne vi tilmed selv designe et tryk, som alle ville have. Det havde både børn og voksne det meget sjovt med. Mange idéer blev prøvet og forkastet, men til sidst følte alle sig vist inkluderet og investeret i det endelige design. Det viste sig at være overraskende nemt at få lavet tryk på tøj, og kontaktpersonen var meget hjælpsom. Så en dag stod der pludselig en stor kasse med tøj på lærerværelset. Efter alt den indsats og de kræfter det krævede at få lov til denne ekstra udgift, var det nu pludseligt endnu vigtigere, at udflugten blev en succes.

Tryk på tøj: Hold styr på børnene

Erfaringer med tryk på tøj til at holde styr på eleverne

På dagen var jeg meget nervøs. Kunne vi nu holde styr på alle børnene? Hvad gør vi, hvis nogle bliver væk? Det holdt mig oppe det meste af natten. Da vi havde fået alle børnene i deres nye tøj med tryk på, var jeg dog ikke i tvivl om, at vi kunne klare det. Det farvestrålende tøj gjorde dem nemme at se, så vi burde kunne holde øje med alle. Bekymringerne virkede dog overdrevne, da vi gik til stationen og kom på toget uden problemer. Så ramte vi hovedbanegården i København. Her var et mylder af mennesker og børnene blev konstant distraheret og tiltrukket af noget nyt og spændende. Som en folk fårehunde løb vi rundt og indfangede dem, når de vandrede væk fra gruppen. Det ville have været næsten umuligt, hvis ikke de alle havde haft de samme klare farver på. Så snart man fangede den farve ud af øjenkrogen, var man klar til at løbe efter dem.

Det var noget af en opgave, men vi havde en god tur og fik alle børnene med hjem igen. Det var aldrig gået så nemt, hvis det ikke havde været for vores special lavede tøj med tryk på, som i øvrigt er blevet meget populært blandt forældre og elever. Firmaet med ekspertise i tryk på tøj, som vi brugte kan du finde her.