Klima, miljø og arbejdet med CSR

Skab CO2-reduktioner

At skabe CO2-reduktioner kan være en god og konstruktiv måde at arbejde med CSR. En virksomhed bør altid tilstræbe at belaste klimaet og miljøet mindst muligt. Driver du en virksomhed, hvor I har midler til at afsætte penge til at hyre en miljøkonsulent kan det være penge godt givet ud. Miljøkonsulenten hjælper jer med, hvor I kan skabe nogle solide CO2-reduktioner uden at det nødvendigvis påvirker jeres daglige drift.

Fortæl om virksomhedens CSR i markedsføringen

Arbejder din virksomhed med CSR, så kan det være en god idé at fortælle om jeres arbejde med CSR i markedsføringen. Der er kommet en stor interesse hos forbrugerene om at virksomhederne tager et samfundsmæssigt ansvar. Derfor kan det være med til at skaffe flere gode kunderelationer og en positiv positionering, hvis der berettes om arbejdet med CSR i markedsføringen.

Bliv CO2-neutral

Nogle virksomheder vælger i deres arbejde med CSR, at gøre dele af deres virksomhedsdrift CO2-neutral. Det kan være produktionen af et bestemt produkt, virksomhedens transport, virksomhedens pakkeforsendelser, Facebookside eller hjemmeside. At gøre en given aktivitet CO2-neutral vil enten sige at aktiviteten ikke længere udleder CO2, eller at der er blevet skabt skabt en CO2 reduktion et andet sted, som er tilsvarende CO2-udledningen.

Fairtrade på arbejdspladsen

På de fleste arbejdspladser bliver der drukket en del te og kaffe. Det er nærmest en nødvendighed for de fleste. Din virksomhed kan med fordel begynde at indkøbe fairtrade certificeret te og kaffe, som en del af jeres CSR. Fairtrade certificeret betyder at bønderne, som har dyrket teen og kaffen, har arbejdet under ordentlige vilkår til en fair pris. Desuden betyder det også, at der i produktionen er taget et særligt hensyn til miljøet. Bor du i en kommune, hvor der deltages i Fairtrade By, har du mulighed for at tage kontakt til kommunen og tilmelde din virksomhed.
csr-maerket logo