Byg din egen 3D printer

Nu skal almindelige forbrugere til at printe mere end papir ud af printeren, og måske ligefrem selv begynde at bygge deres printere. Mulighederne er der også i Danmark.
I årevis har der været talt om potentialet i 3D printere, der ud fra f.eks. 3D tegninger kan spytte tredimensionelle produkter ud. Og nu bliver der også rakt ud efter de almindelige forbrugere, i takt med at priserne for 3D printere er blevet forbrugervenlige.

Dansk webshop sælger samlesæt til 3D printere

Hos webshoppen 3dnielsen.dk kan man købe sig et samlesæt til en 3D printer for omkring 2500 kr.
-”Hvis du selv gider at Google lidt, finde nogle samle guides og synes det er sjovt at sidde og pille med, så har vi delene du skal bruge, og det behøver ikke være dyrt. Selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen, men i kategorien ”legetøj” kan du fint være med for 2500 kroner, fortæller indehaver af webshoppen Steen Nielsen.”
Og en 3D printer kan være et fantastisk stykke legetøj, og muligvis også give en lille indtægt, hvis ellers du er kreativ nok. Det er kun fantasien, der sætter grænser, for hvad du kan printe. På nettet kan man finde masser af inspiration til ”hjemmeprint”. Hvad med f.eks. julepynt, lamper, vaser eller skakbrikker?
På videnskabeligt niveau er man i gang med at printe legemsdele til medicinsk brug. Ligesom der for alvor er kommet gang i professionelle 3D printere til masseproduktion af f.eks. bildele.

Skoler og institutioner er frontløbere

Skoler og institutioner har allerede fået øjnene op, for de sjove og lærerige muligheder som selvbyg giver.
-Vi sælger masser af reservedele og samlesæt til eksempelvis skoler og institutioner, der har fået øjnene op for de læringsmuligheder, som 3D print giver. Vi er meget tæt på at have udviklet et ”kit” til ca. 5-6.000 kr. hvor du kan bygge din egen kvalitets printer som fint printer i samme kvalitet som en færdig printer til 22.000 kr. og så kan du opgradere, med yderligere dele når du er blevet skarp på hvordan du vil forfine din printer” siger Steen Nielsen, der selv har bygget adskillige 3D printere.
En shop samler alt

Og du behøver ikke handle flere forskellige steder for at finde det du skal bruge til din hjemmebyggede 3D printer.

-”Kunderne kan bare ringe og få råd og vejledning, jeg har fokus på at samle alt hvad du skal bruge til dit byg selv projekt i en webshop, så du ikke skal shoppe rundt efter ledninger, strømforsyninger osv. Vi har det du skal bruge samlet på en webadresse og til de billigste priser.”

Fortæller Steen, der efter en motorcykelulykke, der gjorde ham delvis uarbejdsdygtig, startede 3dnielsen.dk op. -”Jeg ser det her vækste fra halvår til halvår. Det er virkelig blevet populært vi er oppe på over 1500 varenumre nu”

Fremtiden for 3D print

Hos Instituttet for Fremtidsforskning forventer man, at halvdelen af alle danske hjem vil have en 3D-printer i 2025 – og altså om små ti år, vil printe mere end konfirmationssange og feriebilleder på deres hjemmeprintere.

Hos IT-analysevirksomheden Gartner vurderes det, at det indtil videre er på erhvervsniveau, at den største udbredelsen af 3D-printerteknologien forgår og fortsat vil ske i den kommende tid. Ifølge Gartner er der i dag 40 procenter af 3D-printere, der primært anvendes i virksomheder, flere end 200 iværksættervirksomheder på verdensplan som udvikler og sælger forbrugerorienterede 3D-printere i prisklasser fra få hundreder dollars.

Køb din nye 3D Printer her